dissabte, 20 de març del 2010

Dictadures, dictablandes i la mare que ens va parir a tots!


Nyores i nyors, avui els parlaré de la dictadura.

Tots tenim clar els gran dictadors que han passat a la història: Franco, Hitler, Mussolini, Charles Chaplin, ... però el que m'agradaria analitzar és com alguns les veuen amb més o menys simpatia/antipatia segons per on vinguin els trets.

Crec que una cosa és clara: un dictador usurpa el poder de manera ilegítima. Llavors perquè aquesta complicitat tant sospitosa?:

- Dictadures ideològiques d'esquerra (p. ex. Castro): perquè collons els partits d'esquerra no les critiquen amb la mateixa fervositat amb que ho fan amb les de dretes?. I perquè els partits de dretes les critiquen amb facilitat, la que els hi manca per condemnar el franquisme o dictadures de dretes actuals?.

- Dictadures ideològiques de dretes (p. ex. Hondures): aquí ens trobem amb l'antítesi de les dictadures anteriors, l'esquerra es pronuncia en contra i la dreta no diu ni ase ni bèstia!.

- Dictadures religioses (p. ex. Líbia): primer un aclariment, dels dos dictadors de la fotografia enllaçada, en Gadaffi és el de la dreta... doncs això, que per la gràcia de Déu s'apalanquen al poder. Aquí, normalment, ni esquerres ni dretes critiquen massa: de Líbia interessa el gas, de l'Aràbia Saudí el petroli,... però collons! què passa amb El Vaticà?. Quan un president italià es decidirà a omplir-lo de tancs i tirar-ho tot a terra!.

- La nostra dictadura: i ara bé quan em maten!. Perquè ens volen fer creure que vivim en autèntica democràcia, si no és veritat?. Si segueixen manant els mateixos, els que tenen la paella pel mànec?. On la primera figura és un rei que no hem escollit?. On no hi han llistes obertes?. On als partits polítics no existeixen primàries?. I la gran tragèdia: LA DICTADURA DE LA MAJORIA:

- Si es moren uns bombers a un foc per culpa de les negligències que els polítics no van reconéixer fins que es va veure l'evidència de les seves mentides, la majoria diu que cap càrrec polític n'és responsable!.
- Si els polítics queden retratats en entrevistes per la seva nul·la capacitat, la majoria diu que la periodista anava mal follada aquell dia!.
- Si la telescombraria creix dia a dia, se'ns diu que la majoria (el share, en diuen) així ho vol!.
- Si l'esport català se'n va a la merda, com la majoria és o diu que és del Barça doncs no tenim problema!.

La dictadura del treball, la dictadura de la família (aiss els fills/nebots, aquests petits dictadors!), la dictadura dels jocs d'atzar (perquè a mí mai em toca!), la dictadura del trànsit (si és que som borregos!), ... potser és que  tots tenim el virus dictatorial a dins nostre i, més o menys, tots som dictadors en potència?.

Els convido a pensar, a dir el que els roti i a ser llliures de posar-me a parir (si els ve de gust). I com vaig llegir a una pintada fa uns anys: Anarkia y cerveza fría!!!

12 comentaris:

Doctor J ha dit...

Realment aquest país sembla acostumat a la dictadura, perquè la democràcia es pensen que un cop instaurada funciona sola...I de la majoria, què dir! La clau és l'educació i aquí tenim uns mestres desmotivats i uns marrecs que només pensen el la DS o la PS3 que és on els enxufen els pares perquè no toquin els collons.

Remitjó ha dit...

La majoria té poder fins i tot per absoldre de delictes i netejar consciències. Exemple: polític imputat per prevaricar i malversar. Per descomptat que no dimiteix i es presenta a unes eleccions. Els votants, inexplicablement, el tornen a votar (fins i tot rep més vots dels que ja tenia) i ell surt a les notícies exigint que s'arxivi la seva causa als jutjats: las urnas me han absuelto!

Anònim ha dit...

Després de llegir, m'he sentit com si em trobés atrapat en una garjola! Sobre dretes i esquerres, com bé dius, cadascú critica el que li convé. El problema és que ni uns ni altres tenen cap ideologia, i e smouen per simples clixés que després converteixen en eslògan electoral. I així ens va!

Txisky ha dit...

Doctor J, la majoria de mestres només estan motivats pels calers,si el sou fos més baixet veuria com no haurien més mestres per vocació i d'altres es dedicarien a una altra cosa!.

Sr. Remitjó, ens haurem de consolar cremant-los a les falles!.

Sr. Albert, per sort encara ens queda el dret al "pataleo"!.

Senyor Merdevalista ha dit...

L'aplaudeixo. I no només per destapar el joc mesquí de "les úniques dictadures són les dels altres", sinó sobretot per tenir els pebrots de dir les coses com són: que la democràcia és una farsa per tenir la gent apaivagada i convençuda que ella decideix qui mana i qui no (de fet, no és sinó la dictadura del sistema de partits).

RaT ha dit...

Posar-lo a parir??? vingui, vingui que l'abraço!!!! LLISTES OBERTES JA!!!!

RaT ha dit...

Per cert, els nebots ni nombrar-los que són una joia... almenys la meva...

El senyor gerent ha dit...

Plas, plas,...

S'ha deixat 2 tiranies, que trobo importants:

- la dictadura dels diners (no de tenir-ne, no...) d'endeudar-te per seguir vivint....tant si t'agrada com si no.

- la tirania del water. Siguis de dretes o d'esquerres, jove o vell, home o dona, acabes claudicant i t'hi has d'assentar-te amb les calces als tormells i el cul ben obert.

Estigui bonet.

Dr. Trumbo ha dit...

El vell proverbi que diu "caga el rey, caga el papa, de cagar nadie se escapa"

Anònim ha dit...

Estic amb la Rateta, ni fills, ni nevots, ni els nens en general es poden posar dins d'aquest sac. No se què seria de les famílies si no hi hagués nens...no parlem ja de com seria una societat sense nens!!!! ("hijos de hombres"...tot i que no em va agradar massa el seu plantejament).

Txisky ha dit...

Gràcies Sr. Merdevalista, veure que hi ha més gent que pensa igual que un, ho fa una mica més reconfortant.

Sra. Rateta, potser el problema és que jo tinc 5 nebots!.

Sr. Gerent, els banc i caixes seguiran manant i nosaltres subvencionant-los la paradeta: d'això abans se'n deia usura!.

Sr. Anthony, amén!

Sra. Noa, vostè hauria de muntar una escola bressol, a veure si així se li passen les ganes! ;)

sal i sucre ha dit...

I la dictadura dels rellotges, i la dictadura dels sostens, i la dictadura de... Què collons? siguem hippies, anem a viure a una comuna a la muntanya i abracem tots els arbres per sentir l'energia de la terra. Uff, l'excés de temps lliure m'està afectant. He de tornar a la dictadura de la rutina.